Hak4t woordmerk blauw-liggend

Brandgevaar door verouderde TL-armaturen...

In veel Nederlandse bedrijfsgebouwen hangt nog tl-verlichting. Regelmatig raken tl-buizen defect en worden deze niet onmiddellijk vervangen. Eén of meerdere tl’s knipperen dan continu of hebben oranje gloeiende uiteinden. ‘Niets aan de hand’ denkt men vaak, want we wanen ons onterecht veilig met tl-verlichting.

Maar wanneer tl-verlichting blijft knipperen worden de elektrische onderdelen in het armatuur overmatig warm. Uiteindelijk kunnen ze zodanig heet worden waardoor er brand ontstaat. Nog gevaarlijker zijn de tl-buizen die defect ogen, maar nog wel oranje uiteinden hebben. Deze worden gloeiend heet omdat de stroom die nodig is om de lamp op te starten, door de buis blijft stromen. Zo kan de kunststof behuizing tot ontbranding komen. De kunststof kan vervolgens al brandend naar beneden druppelen, waardoor er een nog gevaarlijker situatie ontstaat.

De hele reeks vervangen?
Het advies bij een kapotte tl-buis luidt vaak dat u ze allemaal tegelijk dient te vervangen, zelfs als ze de levensduur van 3000 branduren nog niet hebben bereikt. Dat is natuurlijk elke keer een pittige investering, zodra er een buis begint te knipperen. Hak4t komt daarom met een duurzaam alternatief. Voor de (semi)overheid, commercieel vastgoed, industrie en agrarische sectoren, bieden wij volledig verzorgde LED lichtoplossingen. LED verlichting is veel zuiniger en produceert aanzienlijk minder warmte en dus minder brandgevaar.

Sterker nog, maar liefst 80% van de energie gaat naar waar het voor bedoeld is: licht! Zo wordt LED verlichting beduidend minder warm en vermindert het brandgevaar aanzienlijk.


Kleine investering, groot rendement
HAK4T snapt dat het voor ondernemers een flinke kostenpost is om ouderwetse tl-verlichting volledig te vervangen voor LED. Daarom komen wij met een scherp leaseplan, waarmee u LED verlichting kunt leasen: Hak4t Brightest Light Lease. Daarnaast verstrekt de overheid interessante subsidies aan bedrijven en ondernemers die een duurzame investering willen doen. Hak4t Brightest Light Lease valt onder zogenaamde noemer innovatieve besteding, die voor uw onderneming veel financiële voordelen kan opleveren.

Samen maken we het u gemakkelijk

Samen met partners LFH en Top Level Punt, voorzien we u van een passend financieringsadvies en kunnen we u alles vertellen over relevante subsidies. Zodat u onderaan de streep zo min mogelijk tot geen kosten maakt, maar toch uw steentje bij kan dragen aan een duurzame omgeving.

Marc Hakvoort CEO
Weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Wij helpen u graag met uw vragen of keuze
Marc Hakvoort CEO