Hakvoort Kunstlicht

Lichtplan

Een goed lichtplan is cruciaal voor het creëren van een juist verlichte ruimte. Het juiste licht heeft een significante invloed op de sfeer en het welzijn van mens en dier. Hakvoort Kunstlicht specialiseert zich in het ontwerpen van lichtplannen.

Een laptop waarop een gedetailleerd Lichtplan te zien is met diverse symbolen en rasterlijnen, weergegeven in een CAD-software-interface.

Wat is een lichtplan

Een lichtplan is een gedetailleerd ontwerp dat aangeeft hoe verlichting het beste kan worden ingezet in een bepaalde ruimte. Het belang van een goed lichtplan ligt in het optimaliseren van zowel de functionaliteit als de esthetiek van de verlichting.

Wij gebruiken geavanceerde software zoals Dialux om verschillende verlichtingsscenario’s te ontwerpen en te visualiseren, waardoor we de beste opties kunnen selecteren voor uw specifieke situatie en hierbij het juiste advies kunnen geven.

 

Onze lichtplan aanpak

Bij het ontwikkelen van jouw verlichtingsoplossing doorlopen we een gestructureerd proces om ervoor te zorgen dat we je behoeften en wensen perfect in kaart brengen en vervullen. Onze aanpak omvat de volgende stappen:

Analyse van de huidige verlichtingssituatie: We beginnen met het beoordelen van de bestaande verlichtingsopstelling. Hierbij brengen wij ook de ruimte en/of omgeving in kaart qua afmetingen en eigenschappen.

Bespreking van uw wensen en behoeften: Jouw voorkeuren en de functionele eisen van de ruimte staan centraal. Daarbij conform norm NEN-12464/1

Ontwerp via software: We simuleren verschillende verlichtingsopties om de optimale oplossing te vinden. 

Voorstel van optimale verlichtingsoplossingen: Je ontvangt een gedetailleerd plan met onze aanbevelingen en gedegen lichtplan advies.

Een open tijdschrift met twee zichtbare pagina's; op de linkerpagina staat een foto van gekleurde verlichtingsapparatuur en op de rechterpagina staan grafieken en tekst.
Lichtplan
Realisatie

Onderdelen lichtplan

In ons uitgebreide lichtplan gaan we dieper in op de specifieke kenmerken van de ruimte en presenteren we gedetailleerde aanbevelingen voor jouw verlichtingsbehoeften. Hier is wat je minimaal kunt verwachten:

Ruimtebeschrijving en afmetingen: Een grondig overzicht van de ruimte, inclusief afmetingen, indeling en eventuele architectonische details.

Geadviseerde verlichtingsoplossingen: Op basis van onze analyse en jouw behoeften presenteren we gerichte aanbevelingen voor nieuwe verlichtingsinstallaties of renovaties.

Productspecificaties: We verstrekken gedetailleerde informatie over de voorgestelde verlichtingsproducten, inclusief specificaties, kenmerken en voordelen.

Berekeningen: We bieden een overzicht van de verwachte lichtopbrengst en het geschatte energieverbruik van de voorgestelde verlichtingsoplossingen.

Lichtplan aanvragen

Met ons vrijblijvende lichtplan aanvraagformulier helpen we je graag om de verlichting in jouw ruimte of omgeving te realiseren.
Vul hieronder je gegevens in, zodat ons team van specialisten snel contact met je kan opnemen.
Samen bespreken we jouw wensen en behoeften, en stellen we een passend lichtplan op.

nl_NL