Hakvoort Kunstlicht

Atex verlichting

Verlichting ontworpen volgens de Atex-richtlijnen, die strikte veiligheidsnormen definiëren voor het gebruik van verlichting in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen. Dit alles om de veiligheid van personeel en faciliteiten te waarborgen.

30+ jaar ervaring

Slimme verlichting

Tot 10 jaar garantie

100.000 branduren

Veiligheid in Atex omgevingen

Atex-omgevingen zijn omgevingen waarin explosieve atmosferen kunnen voorkomen. Dit betekent dat er potentieel gevaarlijke concentraties van brandbare gassen, dampen, nevels of stof aanwezig kunnen zijn, wat kan leiden tot explosies als er een ontstekingsbron aanwezig is.

Atex-omgevingen kunnen zich voordoen in diverse sectoren zoals de chemische industrie, olie- en gaswinning, mijnbouw, farmaceutische industrie en andere industriële omgevingen waarin brandbare stoffen aanwezig zijn.

Binnenaanzicht van een kleine, spaarzaam ingerichte kamer met minimalistische verlichting. twee banken met kussens langs de muren, tegenover een eenvoudige metalen tafel. onafgewerkt plafond en wanden geven een industriële uitstraling.

Besparing tot 90%

Door over te stappen op LED-verlichting in je bedrijfshal kun je een significante energiebesparing en CO2-reductie realiseren.

100.000 branduren

LED-verlichting voor bedrijfshallen heeft een lange levensduur, waardoor de frequentie van vervanging drastisch verlaagt.

Verhoging comfort

Pas de verlichting in je bedrijfshal aan voor maximaal comfort en flexibiliteit, passend bij de diverse werkzaamheden.

Verbetering concentratie

Goede LED verlichting verbetert de productiviteit door helder, natuurlijk licht te bieden, wat vermoeidheid vermindert en concentratie verhoogt.

Voordelen LED Verlichting in atex omgevingen

Wat zijn de voordelen van LED Verlichting in atex omgevingen?

De voordelen van LED-verlichting in atex omgevingen zijn talrijk en hebben een directe impact op zowel kostenbesparing als duurzaamheid.

LED verlichting vermindert de energie- en onderhoudskosten aanzienlijk door hun lange levensduur en lage energieverbruik. Ze verbeteren ook de werkomgeving door helderder en meer natuurlijk licht te bieden, wat de veiligheid en de productiviteit ten goede komt.

De modulariteit van LED-systemen maakt toekomstige upgrades eenvoudig, waardoor bedrijfshallen flexibel blijven in het beheer van hun verlichtingsbehoeften.

Voorbeelden van Atex omgevingen

Bij het kiezen van LED-verlichting voor bedrijfshallen is het belangrijk om te letten op verschillende lichteigenschappen die de werkomstandigheden en veiligheid optimaliseren:

 • Chemische industrie: Waar chemische processen plaatsvinden met potentieel gevaarlijke stoffen en dampen.
 • Spuiterijen: In spuiterijen worden vaak ontvlambare oplosmiddelen en verfmaterialen gebruikt, wat kan leiden tot een potentieel explosiegevaarlijke omgeving. 
 • Olie- en gasindustrie: Inclusief olieplatforms, raffinaderijen en boorinstallaties waar brandbare gassen en dampen aanwezig zijn.
 • Mijnbouw: Waar mijnactiviteiten kunnen leiden tot de accumulatie van ontvlambare stoffen zoals steenkoolstof en methaan.
 • Farmaceutische industrie: Waar explosieve stoffen mogelijk worden gebruikt in productieprocessen.
 • Voedingsmiddelenindustrie: In sommige situaties kunnen stofexplosies optreden, vooral in omgevingen waar meel, suiker of andere brandbare stoffen aanwezig zijn.
's Nachts woedt er een groot vuur op de achtergrond, met intense vlammen en zichtbare rook. op de voorgrond symboliseert een geel driehoekig bord met "ex" explosief gevaar, waarbij een brandweerwagen gedeeltelijk zichtbaar is.
Interieur van een ruime, industriële spuitcabine met hangende meubels om te spuiten, voorzien van vloerroosters, plafondverlichting en diverse verfapparatuur.

Eigenschappen van ATEX verlichting

Door deze eigenschappen biedt Atex-verlichting een veilige en efficiënte verlichtingsoplossing voor industrieën waar explosiegevaar een constante zorg is.

 • Veiligheid: Atex-verlichting is specifiek ontworpen om te voldoen aan strikte veiligheidsnormen voor explosiegevaarlijke omgevingen, waardoor de kans op ontsteking en explosies wordt geminimaliseerd.
 • Conformiteit: Atex-verlichting voldoet aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen voor gebruik in explosieve atmosferen, waardoor organisaties kunnen voldoen aan regelgevende eisen.
 • Duurzaamheid: Atex-armaturen zijn vaak robuust en bestand tegen zware omstandigheden, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen.
 • Betrouwbaarheid: Atex-verlichting is ontworpen om consistent te presteren, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen, vochtigheid of trillingen, waardoor de betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.
 • Energie-efficiëntie: Moderne Atex-armaturen maken gebruik van energiezuinige technologieën, waardoor ze niet alleen veilig zijn, maar ook kostenbesparend en milieuvriendelijk zijn op de lange termijn.
nl_NL