Hakvoort Kunstlicht

Slimme verlichting

Wanneer je denkt aan energiebesparing en duurzaamheid met betrekking tot verlichting, denk je waarschijnlijk aan LED. Tegelijkertijd brengt het implementeren van een nieuw verlichtingssysteem kosten met zich mee die je waarschijnlijk liever investeert in het verbeteren van de kern-processen van je bedrijf. Maar wat als verlichting echt waarde toevoegt aan je bedrijf, terwijl je ook nog eens heel veel energie bespaart?

Draadloos lichtmanagement van Hakvoort Kunstlicht

De lichtmanagementsoftware welke geboden kan worden door Hakvoort kunstlicht bevat alle kernfuncties voor het toepassen van gecombineerde lichtregelingsstrategieën, zoals tijdschema’s, daglichtgebruik en aanwezigheidsdetectie. 

En het biedt een lokaal of online platform waarmee u het uitgebreide netwerk van armaturen, sensoren en controllers eenvoudig kunt beheren. Dit maakt online lichtmanagement van één of meerdere locaties mogelijk, waar ter wereld u zich ook bevindt.

Schaalbaarheid

Flexibele uitbreidingsmogelijkheden,
tot wel meer dan 1000 nodes op 1 gateway.

Betrouwbaarheid

Robuuste draadloze verbindingen over korte en lange afstanden.

Energie-efficiëntie

Optimalisatie van energiegebruik voor maximale besparingen.

Interoperabiliteit

Integratie met diverse apparaten en sensoren. Zelfs (niet) verlichtingsaparaten.

Een software-interface die verschillende opties weergeeft, zoals "groupen instellen", "nodes toevoegen of verwijderen", "luns instellen", "configureren mappen" en "scenes instellen", op een blauwe achtergrond.

Uniek eigen (OPEN) platform

Hakvoort Kunstlicht heeft een eigen open lichtmanagementsysteem ontwikkeld, dat Bluetooth SIG Mesh-gecertificeerde producten ondersteunt. Dit systeem biedt de mogelijkheid om diverse apparaten toe te voegen, waaronder armaturen en sensoren, wat flexibiliteit en interoperabiliteit bevordert. Dit veelzijdige platform zit vol eenvoudig in te stellen gebruikersfuncties:

  • Je kunt je verlichting online beheren en aanpassen vanaf elke locatie en op elk moment
  • Energiebesparingen maximaliseren door inzet van tijdschema’s, daglichtgebruik en aanwezigheidsdetectie
  • Duidelijk visueel overzicht en plattegrond van je verlichtingsinstallatie
  • Inzicht in de energiebesparing van de afgelopen week
  • De systeemstatus bekijken en monitoren
  • Regelmatig software-updates ontvangen
  • Indien nodig ondersteuning op afstand

Bluetooth® Mesh

Bluetooth Mesh is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van het Bluetooth-protocol om draadloze netwerken van apparaten te creëren, zoals  bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen, klimaatinstallaties en sensoren. Het biedt verschillende voordelen die het ideaal maken voor diverse toepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van Bluetooth SIG Mesh is de schaalbaarheid. Het kan een groot aantal apparaten ondersteunen, waardoor het ideaal is voor zowel kleine als grote installaties. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt voor bedrijfspanden, waarbij tientallen of zelfs honderden (bij Hakvoort zelfs tot meer dan 1000 op 1 gateway) apparaten met elkaar moeten communiceren.

Een ander voordeel is de betrouwbaarheid van de verbinding. Dankzij de mesh-technologie kunnen de apparaten onderling communiceren, waardoor een redundant netwerk ontstaat. Als een apparaat uitvalt of buiten bereik raakt, kunnen de andere apparaten nog steeds met elkaar communiceren, waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk wordt gegarandeerd.

Daarnaast biedt Bluetooth SIG Mesh een uitstekend energiebeheer. Apparaten kunnen in slaapstand gaan wanneer ze niet actief zijn, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en de levensduur van de batterij wordt verlengd. Dit is vooral belangrijk voor draagbare apparaten en IoT-toepassingen waarbij een lange levensduur van de batterij essentieel is.

Kortom, Bluetooth SIG Mesh is een krachtige technologie die schaalbaarheid, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie biedt, waardoor het ideaal is voor diverse draadloze toepassingen in de meest uitéénlopende omgevingen.

Grafische illustratie van Bluetooth mesh-technologie, met een digitale wereldbol verweven met Bluetooth-symbolen, bedekt met de woorden "Bluetooth Mesh" en het Bluetooth-logo op een donkerblauwe achtergrond.
Schermopname van een software-interface met Nederlandse tekst getiteld "voeg een nieuwe node toe", met een klikbare instructie en een signaalsterkte-indicator van 71 dbm.

Open Source

Ons lichtmanagementsysteem onderscheidt zich als een open platform dat Bluetooth SIG Mesh-gecertificeerde apparaten ondersteunt, waardoor er geen beperking is tot alleen Hakvoort-producten. In tegenstelling tot veel vergelijkbare systemen biedt ons systeem gebruikers de vrijheid om een breed scala aan compatibele armaturen en sensoren van verschillende fabrikanten toe te voegen, wat zorgt voor maximale flexibiliteit en keuzevrijheid.

Uiteraard moeten de toegevoegde apparaten voldoen aan de Bluetooth SIG Mesh-standaard, iets wat al het geval is bij veel gerenommeerde merken. Dit garandeert een naadloze integratie en optimale prestaties binnen ons lichtmanagementsysteem, waardoor gebruikers kunnen profiteren van een betrouwbare en interoperabele oplossing voor hun verlichtingsbehoeften.

Accessoires

Ons lichtmanagementsysteem wordt ondersteund door een uitgebreid assortiment accessoires, waaronder daglichtregelaars, aanwezigheidsdetectoren, dimmers, touchpanels en meer.

Deze diverse selectie van accessoires biedt gebruikers de mogelijkheid om hun verlichtingssysteem aan te passen en te optimaliseren voor specifieke behoeften en omgevingen, waardoor ze volledige controle en flexibiliteit krijgen over hun verlichtingsoplossing.

Collage van zes verschillende elektrische en verlichtingscomponenten: een bedieningspaneel, een zwart batterijpakket, een led-lamp, een witte ronde sensor, een zwart cilindervormig object en een wit gereedschap met een kabel.
nl_NL