Hakvoort Kunstlicht

Zorg en welzijn verlichting

Voor optimale zorg in ziekenhuizen is ziekenhuisverlichting essentieel. Met efficiënte LED ziekenhuisverlichting wordt niet alleen het comfort van het zorgpersoneel verhoogd, maar ook het welzijn van de patiënten

30+ jaar ervaring

Slimme verlichting

10 jaar garantie

100.000 branduren

Innovaties in Zorg en Welzijn verlichting

In de hedendaagse gezondheidszorg, waar duurzaamheid en efficiëntie sleuteldoelen zijn, speelt verlichting een cruciale rol.

De juiste verlichting kan de energiekosten verlagen en tegelijkertijd een positieve invloed hebben op het herstelproces en de werkefficiëntie van het personeel.

Wij lichten de voordelen en mogelijkheden toe van moderne LED-technologieën die van je ziekenhuis een energiezuinige en bevorderlijke omgeving maken.

Een schone, goed verlichte ziekenhuisgang met houten panelen en leuningen aan de muren, blauwe vloeren en ingelijste foto's. aan beide zijden verschijnen witte deuren en veiligheidsborden.

Besparing tot 90%

Door over te schakelen op LED-verlichting in ziekenhuizen kunt u een aanzienlijke energiebesparing en CO2-reductie realiseren.

100.000 branduren

LED-verlichting kent tot wel 100.000 branduren, waardoor de noodzaak tot vervangen aanzienlijk vermindert.

Verhoging comfort

Pas de verlichting aan naar de specifieke behoeften van elke ruimte voor maximaal comfort en flexibiliteit.

Verbetering concentratie

Optimale verlichting draagt bij aan een betere concentratie en productiviteit, dankzij helder, natuurlijk licht dat vermoeidheid tegengaat.

Voordelen LED Verlichting Zorg en Welzijn

Wat zijn de voordelen van LED verlichting in Zorg en Welzijn?

De overstap naar LED-verlichting in ziekenhuizen biedt tal van voordelen. Naast de aanzienlijke besparing op energiekosten, draagt LED-verlichting bij aan een duurzame en productieve omgeving. Upgraden is eenvoudig dankzij modulaire systemen, waarmee verlichtingsarmaturen een-op-een vervangen kunnen worden.

Lichteigenschappen voor Kantoorverlichting

Bij het selecteren van de juiste LED verlichting voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, zijn er cruciale factoren die bijdragen aan een zorgomgeving die niet alleen comfortabel en veilig is voor patiënten en personeel, maar ook voldoet aan de hoogste standaarden voor lichtkwaliteit.

Deze factoren zijn essentieel om te zorgen voor optimale zorgomstandigheden en het welzijn van iedereen in het ziekenhuis:

  • NEN-Normen: Verlichting in patiëntenkamers en werkplekken binnen het ziekenhuis moet minimaal 500 lux bereiken.

  • Flicker Percentage: Een maximaal flicker percentage van 15% is cruciaal om oogvermoeidheid bij zowel patiënten als zorgpersoneel te voorkomen.

  • CRI (Color Rendering Index): Een CRI van minimaal 80 is vereist om ervoor te zorgen dat kleuren natuurgetrouw en helder worden weergegeven.

  • UGR (Unified Glare Rating): Een UGR-waarde van onder 19 is noodzakelijk in patiëntenkamers en werkplekken.

  • Lichtkleur: Een keuze voor lichtkleur van 4000K biedt een neutraal wit licht dat ideaal is voor zowel werkplekken als patiëntenkamers.

Door deze specifieke aanpassingen te maken, wordt verzekerd dat de verlichting in ziekenhuizen optimaal is afgestemd.

Hakvoort kunstlicht_Zorg Ledverlichting_Hogarden Kopenhagen (2)
Een modern kantoorplafond met witte tegels, inbouwverlichting en een rookmelder. een glimp van een raam toont een stadsgezicht buiten, gedeeltelijk zichtbaar.

Verduurzaam je ziekenhuis met LED Verlichting

Ombouwen Bestaande Armaturen naar LED
Zijn je huidige armaturen nog goed?:

Het ombouwen van TL armaturen naar LED is zowel goed voor het milieu als financieel voordelig. Het hergebruiken van bestaande armaturen door het vervangen van de elektronica.


Nieuwe LED Ziekenhuis Armaturen
 
Op Maat Gemaakte Oplossingen: Er is een breed scala aan LED-armaturen beschikbaar die specifiek voor ziekenhuisomgevingen zijn ontworpen, zodat ze perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van uw zorginstelling.

Lichtmanagementsysteem

Moderne LED-armaturen kunnen worden uitgerust met slimme technologieën zoals aanwezigheidssensoren en lichtdetectie. Deze technologieën bieden significant hogere energiebesparingen door de verlichting automatisch aan te passen aan de aanwezigheid van personen en het niveau van natuurlijk daglicht.

Hakvoort Kunstlicht
nl_NL