Hakvoort Kunstlicht

School verlichting

Voor een stimulerende en veilige leeromgeving in jouw school is kwalitatieve schoolverlichting essentieel. 

30+ jaar ervaring

Slimme verlichting

10 jaar garantie

100.000 branduren

Innovaties in Schoolverlichting

In het hedendaagse onderwijs, waar een gezonde leeromgeving en duurzaamheid sleutelrollen spelen, is schoolverlichting van cruciaal belang. 

De juiste verlichting kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing en heeft een positieve impact op de leerprestaties en het comfort. 

We belichten de voordelen en mogelijkheden van moderne LED-technologieën die van jouw school een energiezuinige en motiverende plek maken.

Een licht klaslokaal met rijen lege bureaus en stoelen tegenover een whiteboard, met educatieve posters aan de muren en grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten.

Besparing tot 90%

Door over te schakelen op LED-verlichting in jouw school kun je aanzienlijke energiebesparingen en CO2-reductie realiseren.

100.000 branduren

LED-verlichting biedt tot wel 100.000 branduren, waardoor je veel minder vaak je verlichting hoeft te vervangen.

Verhoging comfort

Je kunt de verlichting aanpassen aan de specifieke behoeften van verschillende ruimtes in de school voor maximaal comfort en een optimale leeromgeving.

Verbetering concentratie

De juiste verlichting verbetert de concentratie en productiviteit dankzij helder, natuurlijk licht dat vermoeidheid tegengaat en de alertheid verhoogt.

Voordelen LED Verlichting School

De overstap naar LED-verlichting in scholen biedt vele voordelen. Naast significante energiebesparingen, draagt het bij aan een veiligere en stimulerendere leeromgeving. Upgraden is eenvoudig dankzij modulaire systemen, waardoor verlichtingsarmaturen gemakkelijk vervangen kunnen worden.

Er zijn passende armaturen voor elke ruimte binnen schoolgebouwen zoals:
– Leslokalen
– Gangen
– Aula’s / kantine
– Kantoren
– Gymzalen
– Algemene ruimtes

En daarnaast ook buiten voor:
– Schoolpleinen
– Fietsenstallingen
– Buitenterreinen

Deze scholen gingen je al voor

Lichteigenschappen voor Schoolverlichting

Bij het selecteren van LED-verlichting voor jouw school zijn er enkele belangrijke factoren:

  • NEN-Normen: Zorg dat de verlichting minimaal 500 lux bereikt in klaslokalen voor adequate helderheid.
  • Flicker Percentage: Een maximaal flicker percentage van 15% voorkomt oogvermoeidheid en zorgt voor een stabiele lichtomgeving.
  • CRI (Color Rendering Index): Een CRI van minimaal 80 zorgt ervoor dat kleuren natuurgetrouw worden weergegeven, essentieel voor een accurate visuele waarneming.
  • UGR (Unified Glare Rating): Een UGR-waarde onder 19 vermindert verblinding in klaslokalen, cruciaal voor het voorkomen van visueel ongemak.
  • Lichtkleur: Kies een neutraal witte lichtkleur van 4000K of tunable white voor schoolwerkzaamheden, terwijl biodynamische verlichting het welzijn kan verbeteren door het natuurlijke daglicht na te bootsen.
Een overdekte gymzaal met een basketbalring gemonteerd op een bakstenen muur, geflankeerd door klimladders. het plafond is voorzien van zichtbare blauwe balken met TL-verlichting.
Een binnenaanzicht van een modern kantoor 's nachts met rode verlichting. de scène toont bureaus, stoelen en glazen scheidingswanden die het omgevingslicht reflecteren.

Verduurzaam je School met LED Verlichting

Kies voor LED-upgrades of nieuwe installaties voor een energie-efficiënte en kostenbesparende verlichting op school.

  • Bestaande Armaturen Upgraden: Een milieuvriendelijke manier om je huidige verlichting te verbeteren. Behoud je bestaande armaturen door ze om te bouwen naar LED, wat leidt tot minder afval en lagere kosten.

  • Nieuwe LED-installaties: Ideaal voor het op maat verlichten van elke schoolruimte. Nieuwe systemen bieden de nieuwste technologie voor energiebesparing en zijn perfect af te stemmen op de behoeften van jouw school.

Door te investeren in LED, kies je voor een duurzame en toekomstgerichte oplossing die zowel het leerproces als het milieu ten goede komt.

Lichtmanagementsysteem

Onze LED-oplossingen bevatten geavanceerde functies zoals aanwezigheidssensoren en daglichtdetectie, die niet alleen energie besparen door het licht te dimmen bij voldoende daglicht of in onbezette ruimtes, maar ook de levensduur van jouw verlichting verlengen.

Moderne vergaderruimte met een lange witte tafel omgeven door stoelen, een toonbank met blauwe accenten met krukken, potplanten en een groot whiteboard aan de muur onder plafondverlichting.
nl_NL